Koiranpäivä 24.4.2023

8.3.2023

Tänä vuonna Koiranpäivän teemana on Koira kansalaisena

Perinteistä Koiranpäivää vietetään maanantaina 24.4.2023. Koiranpäivänä kannustamme kaikkia koiranomistajia viettämään mukavan päivän koiransa kanssa ja kertomaan myös muille, miten vietetään hyvää elämää koiran kanssa.

Kennelliitolla on sosiaalisessa mediassa kaksi haastetta. Ensimmäinen on Ota koira mukaan töihin. Tutkitusti yhteiselo koiran kanssa tekee ihmiselle hyvää myös työpaikalla silloin kun se on työn luonteen ja työpaikan olosuhteiden kannalta mahdollista. Kannustamme ihmisiä keskustelemaan koiran vaikutuksesta työelämässä, ja työpaikkoja siihen, että työntekijät voivat yhdessä sovituilla ehdoilla tuoda koiran mukaan työpaikalle.

Toinen sosiaalisen median haasteemme on Koiranpäivän yhteislenkki. Haastamme koiranomistajat virikelenkille koiran kanssa. Annamme vinkkejä siitä, mitä koiran kanssa voi tehdä metsälenkillä. Toivomme saavamme mahdollisimman suuren ”lauman” koiria ja ihmisiä liikkumaan Koiranpäivän aikana joko yksin tai yhdessä muiden koiranomistajien kanssa.

Kannustamme omien jäsenyhdistystemme ja jäsentemme lisäksi eri organisaatioita ja yhteistyökumppaneita lähtemään mukaan haasteisiin. Julkaisemme haasteista vielä tarkempaa tietoa lähempänä Koiranpäivää. Erityisesti toivomme, että erilaiset organisaatiot ja yritykset toivottaisivat koirat tervetulleiksi. Suomessa on noin 700 000 koiraa, joten on luontevaa, että koiran kanssa liikutaan eri paikoissa myös taajamassa. Koiranomistajan arkea helpottaa se, että koira on tervetullut moniin eri paikkoihin ja koiran kanssa voi liikkua esimerkiksi julkisissa liikennevälineissä.

Kennelliiton nuorisotoimikunta julkaisee Koiranpäivänä koira-aiheista oppimateriaalia ala-asteen kouluille ja kerhoille. Toivomme, että koiraharrastusaktiivit eri puolilla Suomea voivat vinkata tästä materiaalista lähialueen kouluille ja tutuille opettajille, niin tietoa materiaaleista saadaan leviämään mahdollisimman monia kanavia pitkin eteenpäin. Kennelliitto haluaa näin tuoda tietoa lapsille koirista, niiden hyvinvoinnista ja koirien ihmiselle hyvää tekevästä vaikutuksesta sekä koirien kanssa harrastamisesta.

Kokoamme Koiranpäivän materiaaleja jäsenyhdistystemme käyttöön Kennelliiton mediapankkiin osoitteeseen https://media.kennelliitto.fi/mediapankki. Mediapankista löytyvät myös Koiranpäivän logot. Täydennämme mediapankkiin vielä lähempänä Koiranpäivää tapahtumajulisteen pohjan, jota voi täydentää joko sähköisesti tai manuaalisesti.

Kokoamme Kennelliiton verkkosivuille tietoa Koiranpäivän tapahtumista eri puolilla Suomea. Tulemme julkaisemaan tätä varten verkkolinkin, jonka kautta tapahtumista voi ilmoittaa meille. Tiedotamme tästä lisää lähiaiokoina.

Julkaisemme lähipäivinä Kennelliiton verkkosivuilla tarkempaa tietoa Koiranpäivästä.

Koiranpäivä on hyvä tilaisuus tuoda esille koiraharrastustoimintaa ja madaltaa erilaisten koiraharrastusten aloittamiskynnystä niin uusille kuin vanhoillekin koiranomistajille. Näytetään yhdessä, miten edistetään hyvää elämää koiran kanssa!


Yhteistyöterveisin,

Liisa Suoninen
Viestintäpäällikkö
Suomen Kennelliitto