Ohjeita kokeen järjestäjälle

1.8.2021

Kokeet

Sihteeri tiedottaa: 

Hyvä kennelpiirin sihteeri,
Alueellanne järjestettävien kokeiden hallinnointiin sisältyy kokeiden siirto ja peruuttaminen Omakoirassa. Kokeen järjestäjä lähettää tiedon kokeen siirrosta tai peruutuksesta käytännössä sinulle. Muutos kokeeseen on tehtävä  heti kun tieto siirrosta on tullut. Kokeen siirrosta tai peruuttamisesta ei enää tarvitse täyttää Koepöytäkirjaa.


Tässä vielä Omakoiran ohjeesta kohta kokeen siirtämisestä ja perumisesta;

Kokeen siirtäminen ja peruminen

 • Merkinnän kokeen siirtämisestä tai perumisesta voi tehdä ainoastaan kennelpiirin edustaja.
 • Alkuperäinen anomus jää Siirretty–tilaan ja anomuksesta muodostuu kopio uudelle päivämäärälle. Mikäli anomus oli jo hyväksytty, säilyy se edelleen hyväksyttynä. Koe voi siirtyä myös toisen kennelpiirin alueelle. Molemmat tapahtumat näkyvät koekalenterissa.
 • Kun anomus peruutetaan, se siirtyy tilaan Peruutettu, ja se näkyy koekalenterissa. Mikäli koetta halutaan anoa uudelleen, tehdään sitä varten uusi koeanomus.
 • Kokeiden anominen Omakoira-palvelussa, ohje yhdistyksille 

Oikeus kokeiden sähköiseen anomiseen 

 • Omakoira-palvelussa Tapahtumat-välilehti on näkyvissä henkilöille, joilla on oikeus yhdistyksen tietojen tai tapahtumien ylläpitämiseen. Oikeus on automaattisesti yhdistyksen sihteerillä ja puheenjohtajalla.  
 • Sihteeri tai puheenjohtaja voi lisätä myös jollekin toiselle yhdistyksen jäsenelle oikeudet tapahtumien tai yhdistystietojen ylläpitämiseen (tapahtumien ylläpitäjä tai ylläpitäjä -luottamustehtävä). Luottamustehtävän pääsee lisäämään Omakoira-palvelusta Yhdistystiedot – Luottamustehtävät -valikon kautta. 
 • Tapahtumia käsittelevän henkilön tulee olla Kennelliiton jäsen, jotta tarvittavat toiminnot tulevat Omakoirapalveluun näkyviin.  

Yhdistysvalinta 
Mikäli sinut on oikeutettu ylläpitämään useamman yhdistyksen tietoja, näkyy yhdistyksen valinta näytön vasemmassa yläreunassa. Valitse pudotusvalikosta yhdistys, jonka anomuksia olet käsittelemässä. 

Uuden anomuksen tekeminen 

 • Valitse vasemmasta sivuvalikosta Kokeet -otsikon alta Anomukset. Uusi anomus aloitetaan painamalla ”Lisää uusi koeanomus” -kuvaketta.  
 • Muut järjestävät yhdistykset Järjestävän yhdistyksen oletusarvoksi tulee yhdistys, jonka anomusta olet tekemässä tai jonka olet valinnut vasemmasta sivuvalikosta (jos ylläpidät useamman yhdistyksen tietoja). Mikäli koetta järjestetään yhdessä muiden yhdistysten kanssa, voit tallentaa tiedon muut järjestävät yhdistykset-painikkeesta. Anomus käsitellään kuitenkin järjestävän yhdistyksen nimissä. 
 • Painikkeesta avautuu valintaruutu, jossa yhdistykset rajataan kennelpiirin perusteella. Mikäli jätät kennelpiirivalinnan tyhjäksi, tulevat näkyviin ne yhdistykset, joille kennelpiiriä ei ole merkitty. Ohjelma näyttää vain ne yhdistykset, joiden jäsenyys on voimassa. 
 • Tallenna yhdistys painamalla Lisää -painiketta (vihreä plus-merkki). 
 • Seuraavan yhdistyksen lisääminen tapahtuu samoin kuin edellä on kuvattu. Yhdistyksen poistaminen anomukselta tapahtuu painamalla punaista rastia. 
 • Koemuodon ja tapahtuman tyypin valinta Koemuotovalinnan perusteella tulevat näytölle luokat sekä tyypit. Ne perustuvat Suomen Kennelliiton ohjaustietoihin. Valinnat ohjaavat myös sähköisen anomuksen puolto- ja hyväksymiskiertoa. 

 Kennelpiirin kautta anottavien kokeiden käytäntö on muuttunut. Kokeet anotaan kuten ennenkin suurimmalta osalta Oma Koiran kautta. Muutos: Kokeen vastaava koetoimitsija on löydyttävä Oma Koiran osiossa olevalta "pätevyydet" listalta, kohdalta "koetoimitsijat". Jos kaikki tähän mennessä ok. mutta Oma Koira ei kuitenkaan hyväksy koetoimitsijaksi, helpoimmalla pääsee kun ottaa yhteyden piirin sihteeriin: numa@nic.fi tai puh: 040-590 3353. Myös, jos nimeä ei löydy listalta, yhteys sihteeriin. Tämä on siirtymäaikaa, uskon, että homma alkaa rullaamaan kunhan opitaan taas jotain uutta.  

https://omakoira.kennelliitto.fi/tapahtumakalenteri/frmTapahtumakalenteri.aspx

Kokeet jotka on anottu sähköisesti näkyvät ylläolevasta SKL,n tapahtumakalenterista.
Analogisesti anotut kirjoittelen vielä näille palstoille. terv. sihteeri

VUOSI 

Keski-Pohjanmaan Kennelpiirin kokeiden pöytäkirja tarkastajat:

Lint. Ilkka Tuomikoski Lehteläntie 12, 84100 Ylivieska
Hirv. Marja-Helena Ilvonen, Rasinkankaantie 91, 43220 Mahlu, puh. 050-5727 010


Linnunahukkukokeiden tietoja 

Kouluttaja: Jouko Tikka

Valitsijamies: Keijo Hannus  varalle Ilkka  Tuomikoski

Pöytäkirjat: Lint. Ilkka Tuomikoski Lehteläntie 12, 84100 Ylivieska

 Karjalankarhukoirille valitsijamieheksi

Pauli Äijälä, Kisakuja 2, 69100 Kannus, p. 050-3271782, sp. pauli.aijala@gmail.com

VaralleToivo Heinonen, Korkeaniementie 80, 69510 Halsua, p. 0400-162854, sp. toivo.heinonen@gmail.com


Piirikouluttajat (HIRV, HIRV-J, KARH)

Esa Kukkonen, Kuoppaharjuntie 50, 85320 Markkula, p. 044-3642271, sp. eok@esakukkonen.fi

Pauli Äijälä, Kisakuja 2, 69100 Kannus, p. 050-3271782, sp. pauli.aijala@gmail.com

Valitsijamiehet

Valitsijamies, harmaat:

Esa Kukkonen, Kuoppaharjuntie 50, 85320 Markkula, p. 044-3642271, sp. eok@esakukkonen.fi

(varalla Markku Jämsä, Pohjapuolentie 744, 69310 Laitala, p. 0440-764062, sp. markku.jamsa@kotinet.com)

Valitsijamies, mustat:

Pauli Äijälä, Kisakuja 2, 69100 Kannus, p. 050-3271782, sp. pauli.aijala@gmail.com

VaralleToivo Heinonen, Korkeaniementie 80, 69510 Halsua, p. 0400-162854, sp. toivo.heinonen@gmail.com